DRESS Sendromu: Sistemik ilaç reaksiyonu sonucu görülür, antikonvülzanlar ve antiviraller en sık nedenler. Morbiliform döküntüler ilaç alımından 2-6 hafta sonra oluşur. Yüzde oluşan ödem havayolunu kapatabilir. Büllöz döküntüler oluşsa da Nikolsky bulgusu negatiftir. Karaciğer, renal, tiroid ve pulmoner tutulum sizi şaşırtmasın. Lenfadenopati %75 olguda görülür. Hastalığı tetikleyen ilaç alımının durdurulması, oral ve topikal steroidlerin kullanımı tedavi biçimleridir.
Stevens-Johnson Sendromu: Epidermal ayrılma, ateş, ciltte hassasiyet, mukozal alanlarda erozyonlar ile karakterizedir. Yorgunluk, miyalji ve artralji gibi prodromal semptomları var. Döküntüler dermal-epidermal ayrılma gösterdiğinden Nikolsky bulgusu pozitiftir. Vücut alanının sıklıkla %10’undan azını kapsar. Yirmi beş-kırk yedi(?) yaşları arasında görülür. Mortalitesi %5’den azdır. Yanık merkezine sevk, ciltten kaybedilen elektrolitlerin idamesi ve neden olan ilacın yutulmaması önerilir.
Toksik Epidermal Nekroliz: Semptomlar Stevens-Johnson benzeridir. Vücut alanının en az %30’unu etkiler. Mortalitesi %50 kadardır. Yanık merkezine sevk, ciltten kaybedilen elektrolitlerin idamesi ve neden olan ilacın kullanımının kesilmesi tedavi biçimleridir. Plazmaferez, siklofosfomid ve intravenöz immünglobulin kanıtlanmamış ancak inatla uygulanan tedavileridir.